هميشه و در همه ادوار کساني بوده اند که با خوش فکري و ارائه ايده اي بکر و تازه نقطه عطفي در عصر و زمانه خود بوده اند. حال مي خواهيم به بررسي کوتاهي بپردازيم از کساني که با طرح و ايده هاي خود گامهاي مثبت و اساسي در وب و اينترنت برداشته اند:
1. لري پيج و سرگئي برين (موسسين شرکت گوگل)
اين دو نفر بيش از همه به موتور هاي جستجو و ارائه خدمات رايگان به کاربران تاثير گذار بودند و در واقع امروزه واژه جستجو يا Search مترادف شده است با گوگل. اين دونفر در زمان دانشجويي سنگ بناي گوگل را در سال ۱۹۹۷ گذاشتند و در مدت کوتاهي توانستند با ايده هاي بکر و خلاقانه غول جستجوگر اينترنتي آن زمان يعني ياهو را به زانو در آوردند.
2. ديويد فيلو و جري يانگ (موسسين شرکت ياهو)
اين دو هم دانشجوي دانشگاه استنفورد بودند و در زمان دانشجويي سايت راهنماي جري براي شبکه جهاني وب را راه اندازي کردند که متشکل بود از ليست وب سايت ها جهت دسترسي کاربران به آن که با استقبال از آن جرقه ساخت موتور جستجو و ايجاد ياهو به ذهنشان متبادر گرديد.
3. بيل گيتس (خالق و مالک مايکروسافت)
ويليام هنري بيل گيتس سوم يکي از بزرگ ترين ثروتمندان و شناخته شده ترين فرد در حوزه رايانه هاي شخصي است. وي با ارائه نسخه هاي مختلف ويندوز برنده بلامنازع اين حوزه گشت و از اين راه ثروت هنگفتي بدست آورد. يکي از خصوصيات اخلاقي بيل گيتس تاسيس بنيادهاي خيرخواهانه به همراه همسر خود مي باشد. بيل گيتس کبير ۱۵ سال متوالي ثروتمندتين فرد جهان بود.
4. استيو پل جابز (موسس اپل)
استيو جابز بنيانگذار و رييس شرکت اپل و مدير عامل سابق شرکت پيکسار را بيشتر با نماد يک سيب مي شناسند. اين فرد برجسته در زمينه فناوري هاي نوين، اپل را در سال ۱۹۷۰ ميلادي به همراه ووزنياک جهت توليد رايانه هاي شخصي ايجاد نمود و مورد اقبال قرار گرفت. امروزه آي پد، کامپيوتر هاي مک و ميني مک، آيفون و غيره که محصول کمپاني اپل است عاشقان و طرفداران بيشماري را در سرتاسر جهان دارد بطوريکه با ارائه آيفون ۴، مردم براي خريد آن ساعت ها در صف بوده اند. در حال حاضر استيو جابز علاوه بر رياست اپل، سهامدار عمده و عضو هئيت مديره کمپاني عظيم والت ديزني هم مي باشد.
5. مارک زوکربرگ (فيس بوک)
خالق فيس بوک را مي توان جوانترين و خوش فکرترين نوجوان در عرصه وب ناميد. او که اکنون ۲۴ ساله است در زماني که دانشجوي دانشگاه هاروارد بود، در سن ۱۹ سالگي در سال ۲۰۰۴، فيس بوک را براي ارتباط با دوستانش ايجاد کرد و امروزه فيس بوک به راحتي توانست جاي شبکه اجتماعي ماي اسپيس را بگيرد و يکي از شبکه هاي اجتماعي پرطرفدار در کل جهان مي باشد.
6. کوين روز (ديگ)
خالق سايت معروف و محبوب سوشيال بوکمارکينگ، Digg را در سال ۲۰۰۴ پايه ريزي و راه اندازي کرد و علاوه بر آن مجري موفق TechTV و موسس سايت هاي Pownce و Revision3 نيز مي باشد.
7. برام کوهن (بيت تورنت)
برام کوهن، توسعه دهنده و موسس و نيز مولف شبکه هاي پير تو پير ها (P2P) و نيز پروتکل بيت تورنته. در سال ۲۰۰۱ او کارش را در شرکت MojoNation به خاطر کار بر روي بيت تورنت ترک کرد سپس شرکت بيت تورنت را ثبت کرد و شروع به کار کرد.
8. جيمي ولز (خالق ويکي پديا)
ايده ويکي از سال ۲۰۰۱ با ولز بود و بدون هيچ پشتوانه اي آن را دنبال مي کرد و پيش نمايش از آن ارائه داد که همگان قادر به ويرايش آن بودند. وي که ابتدا دانشنامه خود را با نام Nupedia راه اندازي کرده بود با تلفيق آن با نرم افزار ويکي به ويکي پديا و دانشنامه امروزي تبديل کرد که امروزه يکي از بزرگترين دانشنامه هاي جهان مي باشد.
9. پي ير اميديار (موسس سايت Ebay)
يک ايراني تاثير گذار در زمينه وب و حراجي آنلاين. پي ير اميديار به همراه همسر خود پم سايت اي بي را راه اندازي کرد که امروزه ارزش ebay بالغ بر ۸ ميليارد دلار است. اميديار در سال ۱۹۹۵ و زماني که ۲۸ سال داشت کد منبع آن را نوشت و قرار بود نام اين سايت را echobay.com گذارد ولي بدليل ثبت اين دامنه ebay.com را برگزيد.
10. چاد هرلي و استيو چن (يوتيوب)
چاد هرلي ۲۸ ساله و استيو چن ۲۷ ساله تحول بزرگي را در صنعت به اشتراک گذاري ويديوئي در وب ايجاد کردند. اين تاثير چنان شگرف بود که گوگل را مجاب کرد تا مبلع يک ميليارد و ۶۵۰ ميليون دلار جهت تصاحب آن به صاحبان يوتيوب بپردازد و اکنون از زير مجموعه هاي گوگل محسوب بيايد و صاحبان آن را طي مدتي کوتاه به ميلياردرهايي تبديل نمايد.
11. جف پرسون بزوس (مالک و موسس آمازون)
آمازون.کام سايت حراجي کتاب و حراجي آنلاين و رقيبي براي ebay است که به ناگاه داراي رشد چشمگيري شد.
12. شاون فنينگ (نپستر)
نپستر اولين پلاتفرم اشتراک peer-to-peer است که شاون در زماني که دانشجوي دانشگاه بود بر روي آن کار کرد و در زمينه موسيقي و اشتراک گذاري آن جهشي عظيم يافت اما بنابر حکم دادگاه و عدم رعايت کپي رايت مسدود شد.
13. جک دورسي (موسس توييتر)
اولين ايده ايجاد ميکروبلاگينگ به ذهن جک دورسي خطور کرد و نتيجه آن شد سرويس محبوب توييتر که در اغلب زمينه ها و براي امورات گوناگون از آن بهره مي جويند. جک دورسي که يک مهندس و بازرگان است در سن ۳۵ سالگي توييتر را راه اندازي کرد.
14. مت مولنگ (وردپرس)
مت بزرگ در حاليکه تنها ۱۹ سال سن داشت هسته اوليه پلتفرم وبلاگ نويسي وردپرس را نوشت و براي تمرکز بر روي وردپرس در سن ۲۴ سالگي از CNET کناره گيري کرد. مت مولنگ علاوه بر تاسيس و اداره وردپرس، اکيسمت و اتوماتيک را هم دارد. امروزه بلاگرهاي زيادي در دنيا هستند که از نيروي قدرتمند وردپرس براي ايجاد رسانه خود به نام وبلاگ بهره مي برند.
15. سر تيم برنرز لي (خالق وب جهاني)
از او بعنوان خالق و پدر وب و اينترنت ياد مي شود او در سال ۱۹۹۵ توانست با پروتکل HTTP بين دو کامپيوتر سرويس دهنده و سرويس گيرنده ارتباط برقرار کند. سر تيم برزنزلي همچنين موسس کنسرسيوم شبکه جهاني وب (W3C) مي باشد شايد اگر او نبود و ايده او افراد بالا هيچکدام در اين ليست جايي نداشتند.
16. توماس اندرسون (خالق ماي اسپيس)
شايد بتوان او را خالق شبکه هاي اجتماعي که امروزه همه گير و محبوب هستند ناميد. اين ايده تا سال ۲۰۰۸ بيش از ۲۵۰ ميليون نفر کاربر داشت.
17. گرت کمپ (StumbleUpon)
ايده استامپل اپن که يک سايت social bookmarking مي باشد و به کاربر در کشف و رديابي سايت هاي جديد کمک مي کند.
18. لينوس توروالدز (لينوکس)
لينوس بنديکت توروالدز مهندس نرم افزار فنلاندي يکي از پيشرو هاي متن باز و لينوکس است به هر حال تاثير او را در زمينه لينوکس و متن باز نمي توان انکار کرد.
19. کاترينا فيک (فليکر)
کاترينا جزو زنان تاثير گذار در حوزه وب است که به همراه همسر خود استوارت باترفيلد سايت به اشتراک گذاري عکس فليکر را راه اندازي کرد. flickr در دنياي وب ۲٫۰ و در تعامل با شبکه هاي اجتماعي به اشتراک گذاري عکس را آسان مي کند. امروزه فليکر تحت تملک ياهو درآمده است.
20. استوارت باتر فيلد (فليکر)
همسر کاترينا فک و مدير فليکر در سال ۲۰۰۶ به عنوان ۱۰۰ نفر اول پرنفوذترين افراد در جهان در مجله تايم و جزو ۵۰ نفر برتر کارآفرينان در سال ۲۰۰۵ انتخاب شده است.
21. مارک اندرسون (نت اسکيپ)
امروزه جنگ اصلي جبهه مبارزه با مرورگر اينترنت اکسپلورر، فايرفاکس مي باشد اما بايد گفت اولين سنگ بناي مبارزه در زمينه مرورگرها را نت اسکيپ آغاز کرد. او مدير کارآفرين، دارنده شرکت ارتباطات نت اسکيپ، موسس سايت Ning و يک مولتي ميليونر مي باشد. وي در سال ۲۰۰۸ قرار بود به هيئت مديره فيس بوک بپيوندد اما پس از کش و قوصي به هئيت مديره ebay پيوست.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر